‘s Avonds, 19.00. 

De een is naar sport, de ander naar muziekles. Het huis is stil. De keuken is een chaos na gehaast eten en een drukke dag. Ik heb geen zin om het op te ruimen en wil genieten van deze stilte. Een kop thee? Een boek? Of even toch Netflix? Heel verleidelijk, maar….

Er ontstaat een drukke discussie in mijn hoofd. Jakkes, daar heb ik ook geen zin in. Waardoor ik de vraag stel aan mezelf: wat voelt nu als rust. 

Ik besluit zachte lichte muziek op te zetten. Ach en hoe bijzonder, het is net alsof dit de rust in huis benadrukt. 

Vervolgens beweeg ik geheel in de sfeer van mijn muziekje door mijn keuken en al doende ruim ik op. Wat een zaligheid. Ik sta open en sluit me niet af. Ik lach bij de drukte die zo te wachten staat: tassen op de vloer, verhalen over wat er is geweest. En ik pak mijn rust weer op. Ik adem rustig en geniet.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *