Lieve vriendin.

Vandaag heb ik de laatste 8-weekse training afgesloten, wat is dat toch elke keer weer een feestje. De meditatiemomenten liggen sinds deze week ook stil, kortom Aandacht-voor heeft zomervakantie en ik ook.Er staan nog wel wat individuele afspraken en Verstillingsactiviteiten gepland, dat is hoe mijn Mindfulness-agenda er voor de komende weken uit ziet.

Voorgaande jaren zou ik daar lichtelijk nerveus van worden. Komt dit wel goed?

Waar veel bedrijven weer aan het opstarten zijn, maak ik bewust ruimte voor niets doen. In de lockdown heb ik doorgewerkt in het ziekenhuis, meditatie-online gegeven die druk bezocht werd, met jou Verstillingsdagen in de wereld gezet enzovoort. En nu, nu merk ik dat ik ruimte wil maken voor de volgende fase, populair gezegd naar The next level.

Ken je die momenten dat je denkt, oh ja dat is een goed idee, als ik tijd heb ga ik dat doen. Deze gedachten kwamen steeds meer bij mij langs. Ik schreef deze op, de ideeën belanden op de stapel en mijn To do-list werd steeds langer.

En geen zorgen, dit lijstje is gevuld met echt hele leuke ideeën, ideeën die wij samen vorm willen geven, tegemoetkomen aan vragen van deelnemers en ga zo maar door.

Een wens van ons is de briefwisseling aan een breder publiek te tonen, andere te inspireren, een Toolbox aan te bieden die inspirerende oefeningen en overpeinzingen bevat, mijn eigen meditaties inspreken. Het pruttelt aan alle kanten.

Het doet mij denken aan het maken van een stoofpotje. Het stoofpotje zoals oma dat maakte. Wat maakte dat stoofpotje dan zo speciaal?

Liefde, geduld en de beste ingrediënten zijn een deel van het geheim.  Wat niet mag ontbreken is dat pruttelplaatje, de vlamverdeler. Herinner je nog dat petroleum stelletje, waar het stoofvlees de hele dag op stond te pruttelen of ben je daar te jong voor? In ieder geval voor het beste resultaat moet het pruttelen en pruttelen gaat langzaam met de juiste temperatuur. Niet droog laten koken, niet verkoken of steeds ongeduldig de deksel optillen of het al gaar is. Iedereen heeft ook zijn eigen recept, wat wordt overgedragen van generatie op generatie, wordt aangepast, doorgegeven met veel liefde en gevoel.

Het afgelopen jaar heb ik de verschillende ingrediënten verzamelt voor een nieuw recept. Een beetje pit, een beetje lef, kwalitatief goede producten, de juiste temperatuur en vooral liefde en geduld.

Volgens mij heeft het genoeg geprutteld en ga ik mijn pruttelpotje maar eens laten proeven. Wie weet is het wel klaar en gereed om geserveerd te worden. Kom je binnenkort proeven?

Je pruttelpotje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *