Brief Jacqueline 05-03

05-03

Good morning sunshine.

Heerlijk, ik word wakker en de zon schijnt! Terwijl ik mij klaar maak voor mijn ochtendritueel, een ochtend meditatie en bewegen in aandacht, geniet ik van de zon die aan een blauwe lucht naar binnen schijnt. Het is nog vroeg en de wereld ontwaakt terwijl ook ik langzaamaan wakker word. 

Tijdens de meditatie ervaar ik rust en een warm gevoel. Dat zich steeds meer uitbreidt over mijn lichaam. Ik blijf wat langer zitten dan normaal en laat de beelden en gedachten voorbij komen. Sommige gedachten zijn niet fijn, maken mij verdrietig. Ik zeg tegen mijzelf dat het okay is. En de sombere gedachten maken plaats voor een beeld van gisteren, de fresia.

Gisteren was ik bij mijn middelste dochter. Daar kreeg ik een prachtig cadeau. In een door haar zelf gemaakte kaart vroeg mij een belangrijke plek in te nemen bij hun aanstaande huwelijk. Natuurlijk accepteer ik deze rol met trots en zie hoe het haar en mij raakt. 

Wat mij vooral raakt is dat op de voorkant een door haar zelf getekende fresia staat afgebeeld. En ze beschrijft waar de fresia symbool voor staat. “Fresia’s staan voor pure, echte, onvoorwaardelijke liefde” en “ik wil mijn vreugde met je delen”. 

Als ik zo even met het beeld van de fresia zit, ruik ik de zoetige geur van de bloem. Beneden wacht mij straks een cafeïne vrije koffie met een Golden Milk boost. Daarna stap ik op de fiets naar de kapper, ja ja het gaat gebeuren! Wie weet hebben ze bij de bloemenwinkel nog een bosje fresia’s.

Wat het ook zo bijzonder maakt is dat zij zonder zich bewust te zijn de lieveling bloem van mijn moeder had gekozen. Mijn moeder was gek op fresia’s en nam altijd een bosje mee. Je kunt je voorstellen hoe blij ik was dat de fresia, een vergeten bloem, weer terug in de bloemenwinkel kwam. De cirkel is weer rond. 

Nu ik het zo naar je opschrijf ervaar ik opnieuw de bijzondere boodschap. Stilte, geen woorden. 

Gisteren hebben we elkaar gezien, wat was dat fijn. Jij ook een mooie dag en tot snel.

Namasté, Jacqueline. 

 

1 reactie op “Brief Jacqueline 05-03”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *