07-04

Lieve vriendin.

Wat een weer vandaag he. Sneeuwvlokken en zon wisselen elkaar af. Toen ik vanmorgen mijn dagelijkse wandeling maakte had ik mijn winterjack aan en een sjaal om. Bijna niet voor te stellen dat we vorige week woensdag met 24 graden zonder jas, door de Treek naar Maarn op de fiets zaten. Wat hebben we genoten van de fietstocht en de ontmoeting buiten met onze andere vriendinnen na zo’n 5 maanden. Ik ging weer helemaal opgeladen en blij naar huis. 

Proostend op onze vriendschap, genietend van elkaars gezelschap. Luisterend naar elkaars verhalen, steunende woorden, oprecht. We kennen elkaar al een hele tijd, bijna 20 jaar geleden werkte we met elkaar samen. Ons contact niet altijd intensief, door onze verschillende levens, maar de laatste jaren zeker wel meer tijd met elkaar doorbrengend. We waren bij jouw bruiloft, zien elkaars kinderen opgroeien, worden ouder. We delen hilarische momenten, inspireren en motiveren elkaar. En zijn er voor elkaar ook op verdrietige momenten. 

Waardevol in vriendschap voor mij is als het geven en nemen zo veel mogelijk met elkaar in evenwicht zijn en vooral in respect. Ik kan er zo van genieten als we bij elkaar zijn. En realiseer mij hoe kostbaar een vriendschap als deze is. 

Het gunnen van elkaars geluk, het delen van gevoelens en gedachten en behoefte aan te horen hoe de ander hier over denkt. Elkaar waarderen om wie je bent. En natuurlijk gaat vriendschap niet vanzelf. Vriendschap is ook investeren, jezelf even op zij zetten, tijd maken voor elkaar en onderhouden. 

Nu tijdens de lockdown lijken we ons met z’n allen steeds meer te realiseren hoe waardevol het is mensen om je heen te hebben. Mensen die naar je luisteren en waar je je gedachten mee kunt delen. Ik zag laatst een oproep om de grote eenzaamheid, die tijdens de lockdown is ontstaan tegen te gaan. Hoe mooi om te lezen dat er steeds meer jongeren zich aanbieden om en praatje te maken met eenzame ouderen. Dat daar nieuwe vriendschappen uit ontstaan.  

 

‘A friend is someone who helps you up when you’re down, 

and if they can’t, they lay down beside you and listen’

Winnie The Pooh

 

Bedankt voor je vriendschap lieve vriendin. 

Namasté, Jacqueline.

 

 

 

1 reactie op “Brief Jacqueline 07-04”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *