08-01

Lieve Marjan,

Hier gaat alles okay. We zitten de lockdown uit en kijken uit naar het moment dat we meer mogen. Het weer is de laatste dagen gelukkig wat zonniger, we genieten hiervan tijdens ons dagelijkse ommetje. Ik ben die grijze luchten wel een beetje zat en word een stuk vrolijker van het zonnetje die naar binnen schijnt. 

De kerstboom is weer de deur uit en dan krijg ik gelijk een soort voorjaars-schoonmaak-kriebels. Omdat we ook nog wat tuinafval moesten wegbrengen en wat spulletjes hadden voor de Kringloop etc. reden we afgelopen woensdag richting de stort. Gelukkig stond er geen file. File, zal je verbaast zeggen. Ja, inderdaad file bij de Milieustraat! Want sinds de lockdown lijkt heel Amersfoort aan het opruimen geslagen.

We rijden tegenwoordig een andere route als we onze boodschappen gaan doen. Want als we zoals normaal langs de stort rijden, staat het kruispunt al vast op weg daar naar toe.

Vanavond zag ik op het nieuws dat de Kringloop een stop heeft in het aannemen van spullen. …..Niet alleen milieustraten, ook de kringloop heeft last van coronadrukte: ‘Stop met rommel brengen’……

Ik mag hopen dat iedereen zich nu realiseert hoeveel spullen we in huis hebben waar we niets mee doen. Waar we zelfs als het nog bruikbaar is vanaf willen. En  als de winkels weer open gaan, dat we niet massaal naar de winkel rennen om vervolgens thuis komen met onzinnige spullen, omdat ze in de aanbieding zijn, die we bij de volgende gelegenheid weer naar de Kringloop brengen. 

Ik hoop dat als de winkels weer open gaan er bewuster wordt gekocht. Dat we bewuster gaan consumeren. Dat iedereen ook na de lockdown blijft kopen bij de plaatselijke bakker en de tijd blijft nemen om naar de Landwinkel te lopen. 

Het blijkt dat doordat mensen vaak maandenlang thuis zitten ze meer tijd besteden om gezonde, warme maaltijden te koken. Omdat sommigen niet meer zoals normaal uit eten kunnen, gaan voor quality-food en quality-time met het gezin. 

Zou Corona dan toch een positief effect hebben op ons gedrag? 

Wij blijven voorlopig ons wekelijkse ommetje lopen naar de Landwinkel. En ik ga eerst wel 10 keer nadenken voordat ik een nieuwe theepot bestel. Omdat ik de theepot die ik heb een beetje saai vind ben ik op zoek naar een nieuwe. En uiteindelijk omdat de winkels dicht zijn en ik niet online wil bestellen blijf ik  de ‘oude’ gebruiken. En ik moet toegeven de thee smaakt nog prima. Ik kan natuurlijk altijd als het weer mag, snuffelen bij de Kringloop naar een theepot.

We houden vol, blijven genieten van wat we wel kunnen en dat is best veel. 

Hartegroet, Jacqueline. 

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *