15-01

Lieve Marjan.

Even een momentje om je te schrijven, kopje thee en benen omhoog. Het gaat goed hier, ondanks alles wat er in de buitenwereld gebeurt. Kabinet is gevallen, de avondklok wordt misschien ingesteld, Amerika staat onder grote spanning en ga maar door. Groot en kleine leed als gevolg van.

Zoveel gebeurtenissen waar ik persoonlijk niets aan kan doen. Gisteren hebben we elkaar gezien en vertelde je dat ik het leven op dit moment best saai vindt, weinig kleur. Eigenlijk net als het weer buiten.

Ik kan mij er redelijk in berusten, maar soms zijn er momenten dat ik niet op gang kom. Het lastig vindt. 

De vakantieplanning heb ik doorgegeven aan mijn werk, best vreemd want ik heb geen idee waar of wat we gaan doen. Normaal struinen we het internet af op zoek naar een leuk vakantieplekje. Genieten van de voorpret, enthousiast worden en geïnspireerd raken van onbekende bestemmingen.  

De dagen zijn aaneengeregen door noodzakelijke activiteiten zoals werk, boodschappen doen enzovoorts waar verder weinig spannends gebeurt. Ik mis de prikkels, de onverwachtse ontmoetingen, een gesprek met een vreemde in de trein. 

Ik kijk uit naar morgen, want er wordt sneeuw verwacht! Ik hoop op een lekker dik pak, knisperend onder je schoenen. Dat de wereld er weer even anders uitziet. 

Had ik maar een toverstokje, dan toverde ik de dag even in met wat meer kleur. Net als Tante Til uit de tv serie van Familie Knots. ‘Een kloddertje roze hier! Een kloddertje roze daar!’ 

Als Tante Til met de roze verf ging kliederen, moest je oppassen. Dan nam ze haar slachtoffer mee in een roze wereld vol bizarre fantasieën. Een wereld vol mogelijkheden en vaak vond die persoon daar de oplossing voor de situatie.

Ik heb dan wel geen toverstokje maar kan natuurlijk wel de wereld denkbeeldig meer roze inkleuren. Een bosje roze rozen kopen of een kleurige bos tulpen. 

Wie weet ziet de wereld er dan even weer wat minder saai uit.

Tot snel lieve vriendin, geniet van de witte wereld morgen. Wel op afstand. 

 

25 reacties op “Brief Jacqueline 15-01”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *