Lieve Marjan.

Maandag 19 oktober was ik aan het werk in het Prinses Maxima Centrum waar ik werk als gastvrouw Eten & Drinken voor Hutten. Hutten is plat gezegd een cateraar die in verschillende werkvelden hun diensten aanbiedt. Bedrijfscatering, evenementen, Retail en Care and Cure.  Een bedrijf wat hard wordt geraakt door de gevolgen van COVID.

Ik werk voor het onderdeel Care and Cure in het PMC en waar op andere locaties collega’s geen werk hebben, maken mijn collega’s en ik overuren omdat er collega’s ziek zijn of vakantie.

Maandag kregen we hulp van onze eigen locatiemanager en een collega van een andere locatie die op dit moment gesloten is. Gelukkig, want anders hadden we het niet gered. Maandag was de Food Inspiration DayXL5. Omdat die collega toegang had tot de livestream stond deze op de achtergrond aan.

Dit event gaat over de toekomst van food en hospitality, met als titel The Big Reset: Tegenslag – Kracht – Kansen. Sprekers, tafelgasten, inspirators komen voorbij. Een van de inspirators is Bibi Mentel. Net toen ik de keuken in liep was ze live. Bibi Mentel aan het woord, dan heb je mijn aandacht!  

Bibian Mentel leeft al 21 jaar met kanker, meerder keren kwam de kanker terug. Het lukt Bibian zelfs in 2018 om na een beenamputatie 2 gouden medailles te winnen op de Paralympische Spelen in Zuid-Korea. Zij laat zien hoe je met een beperking en denken in mogelijkheden, nog steeds betekenisvol kunt zijn, een overwinnaar. Zelf zegt ze te weigeren dat deze ziekte haar leven bepaald. 

Helaas kun je het evenement niet terug kijken, maar ik kan je vertellen dat ik erg onder de indruk was van haar kracht en tegelijkertijd zo kwetsbaar. Soms zijn er mensen die hun sporen achterlaten, anderen inspireren. Voor mij is Bibian Mentel daar een van.

Bewust leven, ik oefen elke dag opnieuw.

In deze tijd van onzekerheid, geconfronteerd worden met de kwetsbaarheid van het leven is haar verhaal voor mij van onschatbare waarde. Bewust leven, genieten van elk moment, dankbaarheid.

Toen ik jouw laatste brief las voelde ik diezelfde dankbaarheid bij jou. Vooral bij de volgende woorden….. Het is een mooie dag vandaag. Het leven is zo kwetsbaar en tegelijkertijd ook zo mooi.

Maak er nog een goed weekend van, geniet van elkaar en we zien elkaar volgende week.

Kus Jacqueline

*Vandaag las ik dat een documentaire maakster Bibian haar een jaar heeft gevolgd met een intiem portret als resultaat. De Docu heet LEEF. In 2018 schreef Bibian al een boek met dezelfde titel. Echt een aanrader om te lezen. De docu kun je zien op Videoland.

26 reacties op “Brief Jacqueline 23-10”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *