Lieve Marjan.

Het was weer een spannende week. Er worden mensen die ons dichtbij staan positief getest. Ik word mij steeds meer bewust dat ook wij zo maar kunnen worden overvallen door dit virus. Het is onzichtbaar, je herkent het niet en nog erger je krijgt pas klachten als je al besmet bent. Ja, dat doet een virus zal je zeggen. Alleen weten we nog zo weinig van de effecten. Dat je dan 10 dagen binnen moet blijven is lastig maar kom je overheen, zou je zeggen. Toch heeft verplicht binnen blijven ook een impact.

Hoe vaak verlangen we niet naar een paar dagen niets doen, boodschappen in huis en cocoonen op de bank. En dan ineens heb je geen smaak meer en ruik je niets, krijg je de uitslag op een test en moet jij en je gezinsleden verplicht binnen blijven. Onzekerheid over wat staat je te wachten, wat zijn de effecten? Ik voel mij bezorgd.

Dan komen die simpele woorden langs in mijn hoofd.

Kan ik je helpen?

Gelukkig zie ik steeds meer initiatieven ontstaan van buurtbewoners die er voor die ander zijn. In de buurtapp zag ik vandaag de oproep “ik kan helpen, boodschappen doen of hond uitlaten”. Een initiatief van iemand anders die oproept de AH-cadeaukaart die je krijgt via de Postcode loterij te doneren aan de voedselbank. Daar word ik zo blij van. Verbinding, interesse in elkaar bloeien op in deze tijd.

Verbinding, verbinding is wat mij mens maakt. Wij mensen zijn sociale wezens, groepsdieren. Verbinding is een basisbehoefte van elk mens., wij willen ergens bij horen. Ieder op zijn eigen manier.

Op woensdagavond geef ik meditatiesessie vanuit Dana. Dana is een gift, geschonken vanuit ons hart, in overeenstemming met ieders mogelijkheden en omstandigheden.

Elke week is dit een moment voor mij om te oefenen met geven en ontvangen. In verbinding zijn met anderen. Je kunt je voorstellen dat als ik geen gift ontvang op mijn investering dat een kort moment van oordelen brengt. Gedachten als ‘was het niet goed genoeg ‘? Geven en ontvangen, in verbinding zijn met die ander. Mooie lessen van het leven.

Daarom ben ik zo blij met ons initiatief. Ik wens vanuit mijn hart dat, al is het maar een klein beetje, schrijven in verbinding, de verbinding maakt naar anderen.  Vrijdag 6 november, gaan we onszelf zichtbaar maken, anderen inspireren tot het schrijven in verbinding. Ik heb er zin in en er is online ruimte genoeg om mee te doen.

Verbinding is de energie die bestaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen, kunnen geven en ontvangen zonder oordeel en steun en kracht ontlenen aan de relatie.

Bron: Brené Brown.

Blijf gezond, dikke kus Jacqueline.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *