Lieve Marjan.

Afgelopen woensdag hebben wij elkaar gezien en bijgepraat tijdens een lange wandeling. Ik zag dat je moe was, je vertelde dat deze dag niet de beste was. Samen lopen, momenten ben je zichtbaar in je eigen gedachten, even niets. Er zijn weinig mensen waarmee ik zonder woorden zo comfortabel kan zijn.

Samen en door de stilte kom ik ook bij mijn gedachten en gevoelens. Als jij even niets zegt, heb ik ook niet de behoefte de stilte te doorbreken. Alles wat voorbij komt aan plannen, wat is blijven liggen gaan we dit jaar ook niet angstvallig gaan oppakken. Kunnen we allebei in alle rust loslaten. Realistisch bespreken wat wel kan. En dat is al meer dan genoeg.

We hebben de tijd lieverd, neem die tijd.

En dan staat over 3 weken de Kerst voor de deur. Wij hebben besloten dit jaar het hele gezin online te pub quizzen. Omdat ons gezin met aanhang uit 11 personen bestaat is het elk jaar de traditie een 3e of pre-kerstdag te vieren met de hele club. Lekker eten, allemaal wat meenemen, cadeautjes en nog belangrijker met het complete gezin samen te zijn. Een van de weinige momenten waar iedereen bij kan zijn.  Maar dit jaar niet, te lastig, te risicovol.

De komende feestdagen zijn voor iedereen, maar juist voor jullie anders. Ik hoop dat je op een of andere manier met je familie samen kunt doorbrengen.

Als je weer even is stilte wilt lopen, stuur mij dan een berichtje. Ik loop met je mee.

 

Hartengroet, Jacqueline.

 

 

23 reacties op “Brief Jacqueline 5-12”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *