5-02

Lieve Marjan.

Ik begon deze dag vol energie en plannen voor vandaag. Mediteren, ontbijtje, huis opruimen, boodschappen doen en nog wat werken. 

Sinds een paar weken ben ik gestopt met koffie alcohol drinken. Weer bewust zijn van wat ik eet, (vlees, suikers) op een vast moment mediteren en op tijd naar bed. 

Ik was eerder gestart met afbouwen en bewuster zijn, routines in de voorbereiding op een Ayurvedische cleaning die ik vorige week heb gedaan. Een interne schoonmaak, waar je een bewuste reset maakt van ingesleten gewoonten, waarna je dan weer opnieuw bewust keuzes kan maken. 

En zeker in deze tijd van de lockdown waar verveling of frustratie zich bij mij uit in later naar bed gaan, overprikkeling en ongezond eten, is de kans groot dat mijn systeem overbelast raakt. Ik zat mijzelf soms letterlijk in de weg. En als ik mijn meditatie ga uitstellen is het tijd om te reflecteren.

Ik had al eerder over Ayurveda gelezen en mijn schoondochter is mijn vraagbaak hierover (toppertje) en ik ben blij verrast wat het effect is op mijn lichaam en geest. Nu ik er meer over lees en bij mij de knop om is raak ik steeds meer gemotiveerd. Ik merk nog wel op dat ik naar koffie verlang, als ik een vers pak koffie open doe omdat ik koffie zet voor mijn man. Maar ik hoef er niets mee. Zo bevrijdend. En natuurlijk mag ik van mijzelf best een kopje koffie als het maar bewust is. Met mate en vooral ervan genieten. 

Dus net toen ik na mijn ontbijtje, besloot jou te schrijven voelde ik mij energievol en gelukkig. Vooral toen vanaf mijn Spotify lijstje Sting hoorde galmen vanuit mijn boxen werd ik mij nog meer bewust hoe blij ik was. Dit nummer heb ik in verschillende fases in min leven gehoord. Soms als troost, als ik het even niet meer wist. Nu luister ik er naar als herkenning. Vol vertrouwen, ook deze periode van lockdown komt goed.

Al dansend en meezingend maakte ik even contact met dat geluksmomentje. 

When you’re down and they’re counting
When your secrets all found out
When your troubles take to mounting
When the map you have leads you to doubt
When there’s no information
And the compass turns, yeah to nowhere you know well

Just let your soul be your pilot
Let your soul guide you
He’ll guide you well

Namasté Jacqueline