Lieve Jacquelien,

Jij vertelde in jouw brief al over jouw zomerreces en de ruimte die je voelt om al die plannen in je hoofd concreet te maken. 

Ik voel juist zo vlak voor de zomer ook de inspiratie voor de periode ná de zomer. Wat ga ik doen met mijn hobby’s bijvoorbeeld, welke cursus of activiteit zal ik dit jaar oppakken of voortzetten.

Ik beeldhouw nu al een aantal jaren.Toen ik er 5 jaar geleden aan begon was beeldhouwen een moment van meditatie, gefocust aan het werk met mijn steen. Soms had ik een plan, soms liet ik het beeld ontstaan. Elke week pakte ik hem trouw weer op. Met het zwaardere werk had ik ook veel aan mijn Tai Chi. Mijn houding, mijn beweging, mijn ademhaling, mijn geduld. Niet dat het altijd van een leien dakje ging. Tsjonge, ik heb staan zweten en balen en grommen. Daardoor ook zoveel geleerd over de techniek, maar ook weer de persoonlijke processen. Wat ik heerlijk heb gevonden aan beeldhouwen was de ingetogenheid.  En hoewel ik dat heerlijk blijf vinden voel ik een andere beweging. De beweging van binnen naar buiten. 

Dat is ook precies waarom ik nu klaar ben om mijn eigen Tai Chi-groep te beginnen, dat is waarom ik nu druk bezig ben om Tai Chi Leusden op te zetten, en waarom ik nu mijn website ontwerp, waarom ik het geluk ook ontvang dat er zomaar een ruimte voor me gratis beschikbaar is. 

Ik voel de energie ook bruisen en daar past nu voor mij een andere passie bij. Ik heb daarom besloten om zangles te gaan nemen. Jarenlang heb ik gezongen en dat vond ik heerlijk. Vanuit mijn tenen en uit volle borst, en niet onaardig moet ik zeggen. Tot ik na 10 jaar het moment voelde dat het niet meer van binnenuit kwam. Dat  ik me niet meer thuis voelde bij het koor waar ik zong. Dus het wordt zangles dit keer, niet meer in een koor. Want wat ik voel wil ik zingen, wat ik zingen wil ik voelen. Het is de beweging van binnen naar buiten. En ook daar zie ik Tai Chi in. De stroom van energie blijft doorgaan, yin en yang die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. 

Liefs Marjan


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *