Als je elkaar even niet kunt zien

Wij gaan als overbrugging van de afstand die er nu noodgedwongen is met elkaar corresponderen.
Lees je mee?

Verbinding in verstilling

Brief Marjan 3-5

3 mei Lieve Jacqueline, De regelmaat van onze correspondentie is er uit. Het is alweer even geleden dat jij me schreef en ik zit al een aantal dagen te broeden op een brief aan jou. Ik wil je graag sc…

Brief Jacqueline 22-04

 22-04 Lieve Marjan. Waar blijft de zomer? Ik heb de verwarming toch maar een tikkie gegeven, want als ik zo zit te werken merk ik dat het niet echt een comfortabele temperatuur in huis is.  Als ik …

Brief Marjan 13-04

Brief 13/4 Lieve Jacqueline, Twee week geleden heb ik voor een intern tijdschrift bij mijn werk een artikel geschreven. Het ging over een man die is misbruikt in de jeugdzorg. Ik had hem geholpen om e…

Brief Jacqueline 07-04

07-04 Lieve vriendin. Wat een weer vandaag he. Sneeuwvlokken en zon wisselen elkaar af. Toen ik vanmorgen mijn dagelijkse wandeling maakte had ik mijn winterjack aan en een sjaal om. Bijna niet voor t…

Brief Marjan 29-03

29-03 Lieve Jacqueline, De zon schijnt in de laatste lichte uren van de dag. De magnoliaboom in de tuin staat op uitbarsten en kleurt al zacht roze in het licht van de ondergaande zon. Dochterlief is …

Brief Jacqueline 24-03

24-03 Lieve vriendin. Het is je natuurlijk al opgevallen, geen brief van mij in het weekend. Ik zit al een paar dagen naar een lege bladzij te staren. Weer zo’n dag waarop ik geen inspiratie heb om …

Brief Marjan 15-03

Lieve Jacqueline, Ik had je eerder willen schrijven, maar mijn aandacht werd opgeslokt. Nou ja, je kent de processen waar ik persoonlijk mee bezig ben, ik zet ze niet online in deze brief, maar kan we…

Brief Jacqueline 05-03

05-03 Good morning sunshine. Heerlijk, ik word wakker en de zon schijnt! Terwijl ik mij klaar maak voor mijn ochtendritueel, een ochtend meditatie en bewegen in aandacht, geniet ik van de zon die aan …

Brief Marjan 27-02

Lieve Jacqueline, Zo weer thuis. Tulpen op tafel en de boodschappen zijn weer binnen. Iedereen binnen ons gezin heeft weer zijn eigen plekje op zijn eigen stekje ingenomen, weer thuis na een heerlijke…

Brief Jacqueline 19-02

19-02 Lieve Marjan. Wat is het vandaag toch een prachtige dag. En wat een verschil met vorige week, toen het nog gemiddeld 11 graden vroor en het vanmiddag 11 graden boven 0 is. Vorige week moest ik w…

Brief Marjan 12/02

12/02/21 Lieve Jacqueline, Ik zit in de werkkamer te schrijven aan jou. In de gang hierheen struikelde ik bijna over de schaatsen en de jassen.  Wat een heerlijkheid. De kinderen hebben vanmiddag…

Brief Jacqueline

5-02 Lieve Marjan. Ik begon deze dag vol energie en plannen voor vandaag. Mediteren, ontbijtje, huis opruimen, boodschappen doen en nog wat werken.  Sinds een paar weken ben ik gestopt met koffie…

Brief Marjan 29-01

29-01 Lieve Jacqueline, Fijn dat we vandaag weer samen waren om te werken en even bij te kletsen. Fijn ook dat we ondanks de Lockdown en de avondklok, de rellen en de vaccinatieperikelen de behoefte h…

Brief Jacqueline 22-01

22/01 Lieve Marjan. Het is vandaag prachtig weer, stormachtig maar ook zonnig. Perfect weer om uit te waaien, mijn hoofd te legen. Gelukkig ben ik door de jaren heen stevig geworteld en kan ik een sto…

Brief Jacqueline 15-01

15-01 Lieve Marjan. Even een momentje om je te schrijven, kopje thee en benen omhoog. Het gaat goed hier, ondanks alles wat er in de buitenwereld gebeurt. Kabinet is gevallen, de avondklok wordt missc…

Brief Marjan 13-01

13-01 Lieve Jacqueline, Wat heerlijk de zon schijnt. Vanochtend toen ik in mijn slaapkamer mijn Tai Chi-oefeningen deed kleurde de lucht fantastisch roze/oranje. Hierdoor kreeg ik de impuls om ook al …

Brief Jacqueline 08-01

08-01 Lieve Marjan, Hier gaat alles okay. We zitten de lockdown uit en kijken uit naar het moment dat we meer mogen. Het weer is de laatste dagen gelukkig wat zonniger, we genieten hiervan tijdens ons…

Brief Marjan 6-01

6 januari Lieve Jacqueline,  We hebben elkaar gister weer aan de telefoon gesproken, fijn om je stem weer te horen. Dat was alweer een paar weken geleden.  Ik zit hier in onze werkkamer, stu…

Brief Jacqueline 01-21

Lieve Marjan. Zaterdag 2 januari, de 2e dag in het nieuwe jaar. De dag dat mijn oudste zoon jarig is. In deze verwarrende tijd had ik de afgelopen dagen besloten niet naar hem toe te gaan. Na de Kerst…

Brief Marjan 30-12

30 december 2020  Lieve Jacqueline, Vanochtend liep ik over de hei hier in Drenthe. Wat een wondermooie luchten boven de leegte. Het was droog en er was een zachte blauwe lucht met zachte lichtgrijze…

Brief Jacqueline 27-12

27 december ’20 Lieve vriendin. Vandaag vieren wij Kerst met ons gezin. Sinds een aantal jaren vieren we Kerst met alle kinderen samen op 3e Kerstdag of een Pre-Kerstdiner. Dit omdat het een onmogel…

Brief Marjan 23-12

Lieve Jacqueline, De openhaard brand, de puzzel ligt op tafel, boek ligt naast me en breiwerk wacht. Af en toe sta ik in de keuken om wat schandaligs te bakken voor de feestdagen. Kortom, kerstvakanti…

Brief Jacqueline 19-12

Lieve Marjan. Vandaag heb ik op 1e Kerstdag werken en zondag-online les geven na, vakantie. Twee weken los van verplichtingen.  Ik zit voldaan op de bank naar jou deze brief te schrijven. Ik geniet v…

Brief Marjan 16-12

Lieve Jacqueline, En daar gaan we weer. We gaan weer op slot. Wat een tegenvaller voor alle harde werkers, kleine ondernemers, scholieren. Wat een tegenvaller voor ieder die uitkeek naar januari in de…

Brief Jacqueline 11/12

Lieve Marjan. Vandaag ontving ik de nieuwsbrief van mijn schoondochter. Ik ben altijd weer onder de indruk hoe zij haar gevoelens kan verwoorden, bijna poëtisch.  Ze heeft op jonge leeftijd haar…

Brief Marjan 10-12

Lieve Jacqueline, Hè hè, ik kom weer een beetje bij. Vanochtend kon ik erg genieten van een prachtige wandeling met man en hond: een rondje hondje liep uit tot een grote ronde van 1,5 uur. De zon kw…

Brief Jacqueline 5-12

Lieve Marjan. Afgelopen woensdag hebben wij elkaar gezien en bijgepraat tijdens een lange wandeling. Ik zag dat je moe was, je vertelde dat deze dag niet de beste was. Samen lopen, momenten ben je zic…

Brief Marjan 2-12

Lieve Jacqueline, Het is niet mijn beste dag vandaag. Ik wil je graag schrijven ook al zien we elkaar straks. Schrijven helpt me om in contact te komen me wat in me leeft en om er in ieder geval even …

Brief Jacqueline 28-11

Lieve Marjan. Afgelopen 2 weken is er te weinig gekomen van een rust momentje. Elke dag gebeurde er wel iets. Afspraken die mijn aandacht vraagde. Uitkijken naar een nieuw avontuur, wat achteraf niet …

Brief Marjan 25-11

Lieve vriendin, Weer thuis. Dit weekend waren we nog een paar dagen in ons huisje. Ik had gehoopt dat ik uit kon rusten daar, maar zoals je weet moesten we nog even een dagje buffelen en pa’s appart…

Brief Jacqueline 21-11

Lieve vriendin. Wat een rollercoaster van emoties moet jij inzitten, lieverd. Vrijdag een week geleden is jouw Pap overleden, gisteren was de begrafenis en vandaag worden jullie geacht zijn kamer in e…

Brief Marjan 15-11

Lieve Jacqueline, Na deze enerverende week heb ik weer de behoefte en beetje rust om je te schrijven. Hoewel de woorden nog wel wat lastig komen. Het is nu 2 dagen geleden dat mijn vader is overleden …

Brief Jacqueline 11-11

Lieve Marjan. Afgelopen dagen werd vreugde overstemd door verdriet.  Gisteren heb ik nog een berichtje van je gehad waar je deelde dat jullie aan het waken zijn bij je vader. Wat verdrietig en emotio…

Brief Marjan 05-11

Lieve vriendin, Wat een feestje gister.  We gingen na de persconferentie toch wel even puzzelen of we met onze activiteiten door konden gaan. Duidelijk was dat ik mijn Tai Chi-lessen moet stil ze…

Brief Jacqueline 31/10

Lieve Marjan. Het was weer een spannende week. Er worden mensen die ons dichtbij staan positief getest. Ik word mij steeds meer bewust dat ook wij zo maar kunnen worden overvallen door dit virus. Het …

Brief Marjan 27-10

Lieve Jacqueline Ik zit nu in mijn werkkamer en ben druk bezig om ons e-magazine vorm te geven. Zo leuk om te doen. Ik lees onze brieven door en maak er een mooie lay-out bij. Het is gewoon een beetje…

Brief Jacqueline 23-10

Lieve Marjan. Maandag 19 oktober was ik aan het werk in het Prinses Maxima Centrum waar ik werk als gastvrouw Eten & Drinken voor Hutten. Hutten is plat gezegd een cateraar die in verschillende we…

Brief Marjan 21-10

Lieve Jacqueline, Gisteravond liep alles even anders. Ik zou in de pen kruipen en je een brief schrijven, maar toen. We hadden een heerlijke kaasfondue gegeten en we waren lui aan het uitbuiken en toe…

Brief Jacqueline 17/10

Lieve vriendin, Weer een week voorbij, een week van omgaan met veranderingen, aanpassen en verbazing. Maar ook frustratie en ongemak. Verschillende gevoelens die naar boven kwamen na de persconferenti…

Brief Marjan 15-10

Lieve Jacquelien, Fijn dat we gister weer lekker gewerkt hebben aan de spreekwoordelijke keukentafel, we zijn toch best lekker bezig. Ons Verstillingsweekend zit vol, en niet onbelangrijk, deze mag oo…

Brief Jacqueline 09-10

Lieve vriendin.  Op 6 oktober schreef je mij dat we inmiddels 6 maanden, 52 brieven naar elkaar hebben geschreven. We 52 foto´s zorgvuldig uitkozen om een beeld te geven aan de woorden die we schr…

Brief Marjan 06-10

Lieve lieve Jacqueline, Van harte gefeliciteerd, met ons. Vandaag op de kop af is het 6 maanden geleden dat we begonnen aan onze correspondentie online, of zoals we het zo mooi hebben genoemd: ‘…

Brief Jacqueline 02-10

Lieve Marjan. Ik zit op mijn bank naar jou deze brief te schrijven, het schrijven naar jou helpt mij meestal mijn gedachten te ordenen, mijn gevoelens zonder commentaar te uiten. Letterlijk van mij af…

Brief Marjan 29-09

Lieve Jacquelien, Op mijn bedje hier in het kuuroord schrijf ik je toch nog even een brief. Ik heb erover nagedacht om je te schrijven voordat ik weg zou gaan, gisterochtend, maar dat was niet gelukt.…

Brief Jacqueline 26-09

Lieve Marjan. Een mooi begin van de dag, zonnetje scheen beneden uitnodigend naar binnen. Ik ben de hele week druk geweest, vroeg de deur uit, soms zelfs toen het nog donker was. En terwijl ik zo op m…

Brief Marjan 23-09

Lieve Jacquelien, Ik zag net op je website de nieuwe foto’s die je hebt laten maken. Wat sta je er mooi op. Dit is de sfeer die je wilde. Wat heerlijk dat je idee goed op beeld is gekomen. Over hoe …

Brief Jacqueline 19-09

Lieve Marjan. Toen ik vanmorgen de nieuwsoverzichten doorliep zag ik dat het vandaag World Cleanup Day is. De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Elk jaar coördineert de Plastic Soup Found…

Brief Marjan 16-09

Lieve Jacquelien, Je bent weer terug van vakantie en nog even een weekje thuis offline. We hebben elkaar even aan de telefoon gehad en zo te horen geniet je nog volop. Fijn Wij beginnen weer een beetj…

Brief Jacquelien 11-09

Hank 11 september ’20.  Lieve Marjan. Even een berichtje van mij van ons vakantieadresje. Vandaag hebben we de laatste dag afgesloten met een boottochtje door de Biesbosch. Het was prachtig weer va…

Brief Marjan 09-09

Lieve vakantievierder, Hebben jullie het fijn meis? Lekker van het samenzijn aan het genieten? Ik was ontroerd door je brief. De Kanjerketting, wat een prachtige manier om te eren wat er is, om erkenn…

Brief Jacquelien 05-09

Lieve vriendin. Vanmorgen werd ik best vroeg wakker en terwijl ik nog even in bed lag, realiseerde ik mij hoe bevoorrecht ik ben. Een dak boven mijn hoofd, gezond, een liefdevol gezin, voldoende finan…

Brief Marjan 02-09

Hey Meissie, Grappig hè, die aanhef gebruik je in een telefoongesprek eerder dan als je elkaar schrijft. Als ik deze woorden zo lees moet ik denken aan een boek van Marion Bloem: Meisje van 100. Mooi…

Brief Jacquelien 29-08

Lieve Marjan Ondernemen in deze onzekere tijd is zeker een echte uitdaging. Ik zie van dichtbij hoe de horeca worstelt met het naleven van de maatregelen en hoe de kleine ondernemers zich langzaam kop…

Brief Marjan 27-08

Lieve Jacquelien, Het is een beetje raar zo. Ik heb je gister nog uitgebreid gesproken, we zijn weer lekker aan de slag geweest. Gezellig rond de keukentafel zoals we dat graag doen. En toch, het is m…

Brief Jacquelien 21-08

Lieve Marjan. Wat fijn dat je het zo goed hebt gehad in Drente. Mooie foto had je bij je brief gevoegd en voel mij zeker ook met jou verbonden. Gisteren heb ik zo’n speciale dag gehad, samen met mij…

Brief Marjan 19-08

Lieve vriendin, Weer thuis. Na 3,5 week in Drenthe in ons kleine huisje op ons mooie stukje Nederland zijn we weer in Leusden. We hebben het goed gehad daar en het is goed om weer hier te zijn. Ik mis…

Brief Jacquelien 15-08

Lieve vriendin. Jullie vakantie zit er bijna weer op, zie er al naar uit je weer te zien.  De afgelopen week hebben we onze activiteiten op een laag pitje gezet en kan niet wachten om weer samen …

Brief Marjan 12-08

Lieve Jacquelien, Laatste week van onze vakantie. De tijd gaat snel en ook weer niet, ik raak het besef van de weken en de dagen een beetje kwijt.  Een goed teken, ik merk dat ik echt even afstand h…

Brief Jacquelien 08-08

Lieve Marjan. Ik heb je al even niet gesproken, jij bent met je gezin op vakantie en zo te lezen geniet jullie volop. Wat wil je ook nog meer met dit tropische weer. Toen ik vanmorgen wakker werd en d…

Brief Marjan 4-08

Lieve Jacquelien, Dank je wel voor je heerlijke brief vorige week. Je openheid is mooi en ontroerend, je raakte me. Tsja want ook ik heb een hekel aan het kopen van spijkerbroeken, de felle spiegels e…

Brief Jacquelien 1-8

Lieve vriendin. Zo te lezen geniet je van de tijd in Oeroeboeroe, wat fijn. Toen ik je woorden las, leek het net of ik even heel dicht bij jou was. Wij samen op dat bankje genieten van het uitzicht, d…

Brief Marjan 28-07

Lieve Jacquelien, Ik zit op de bank in ons huisje hier in Drenthe, het zonnetje schijnt voorzichtig in mijn nek terwijl de wind een continue achtergrond geluid is. Het is vandaag wat matig weer, maar&…

Brief Jacquelien 24-07

Lieve Marjan. Alweer een week voorbij. Wat gaat de tijd toch snel, het is merkbaar drukker op straat en in de winkels dan een aantal weken geleden. Ik moet er nog erg aan wennen, in de winkels kun je …

Brief Marjan 21-07

Lieve Jacquelien, Ik kwam vandaag bij het opruimen van mijn boekenkast een stapel dichtbundels tegen die een oude vriend van me heeft geschreven.  [Sjaak schreef heel veel en publiceerde zijn gedicht…

Brief Jacquelien 16-7

Lieve Marjan. Online lees ik een gedeeld bericht van een iemand in mijn vriendenkring. Het gaat om een opiniestuk in het NRC.   …..Asielzoekers zo lang mogelijk laten wachten is al jar…

Brief Marjan 13-07

Lieve Jacquelien, Wat deel je wel en wat deel je niet? Ik merk dat het me nu toch even in de weg zit om je een brief te schrijven die we ook publiceren. Veel ben ik bereid om te delen,knooppunten, uit…

Brief Jacquelien 9-7

Lieve Marjan. Afgelopen week ben ik 61 geworden. Ik kan het zelf bijna niet geloven. Toen ik jonger was en iemand werd 61 jaar dacht ik, jeetje wat oud! Zij waren in mijn ogen op hun retour, op weg na…

Brief Marjan 7-7

Lieve Jacquelien, Jij vertelde in jouw brief al over jouw zomerreces en de ruimte die je voelt om al die plannen in je hoofd concreet te maken.  Ik voel juist zo vlak voor de zomer ook de inspira…

Brief Jacquelien 2-7

Lieve vriendin. Vandaag heb ik de laatste 8-weekse training afgesloten, wat is dat toch elke keer weer een feestje. De meditatiemomenten liggen sinds deze week ook stil, kortom Aandacht-voor heeft zom…

Brief Marjan 30-6

Lieve Jacquelien, Vandaag stuurde ‘onze fotograaf’ ons een voorproefje van de foto’s die ze afgelopen donderdag van ons heeft gemaakt. Je hebt ze vast ook al bekeken. Wat is dit leuk!! Het zijn …

Brief Jacquelien 27-6

Lieve Marjan. Ik was je niet vergeten hoor, maar gisteren was zo’n onwerkelijke dag dat ik niet aan schrijven ben toegekomen. Zoals je weet werk in een ziekenhuis als ‘gastvrouw eten en drinke…

Brief Marjan 23-6

Jacquelien, Wat was het heerlijk afgelopen vrijdag, zo in de ochtend samen in het bos verstillen. Ik zou dit elke ochtend kunnen doen. Ik ben dan ook echt een ochtendmens. Zeker in de zomer.  Hoewel …

Brief Jacquelien 19-6

Lieve Marjan. Nog steeds vol van onze Verstillingsochtend in de natuur, rij ik terug naar huis. Onze eerste verstillingsactiviteit is achter de rug en oh wat heb ik hiervan genoten. Dit samen met jou …

Brief Marjan 17-6

Lieve vriendin, Ik vond het echt fijn om te lezen dat je heerlijk bewust aan het genieten was van je vrije dagen. In gedachten zag ik je zitten, zo lekker in de tuin aan de waterkant, op jullie hemels…

Brief Jacquelien 12-6

Lieve vriendin. Deze week ben ik bewust trager dan anders. Ik heb vakantie, dus het mag! En het heerlijke is, waar de mensen om mij heen weer naar het werk gaan, kan ik blijven liggen.  Dat kan natuu…

Brief Marjan 09-06

Lieve Jacquelien, Ken je dat dat woorden al aanwezig zijn in je maar dat ze nog niet rijp zijn om geschreven te worden? Zo was ik dit weekend aan het mijmeren en toen ik gister ging zitten om je te sc…

Brief Jacquelien 4-6

Lieve Marjan. Black Lives Matters. Na Amsterdam en Den Haag staat er voor morgen een Black Lives Matter-demonstratie gepland in Utrecht. Op sociale media hebben honderden mensen zich aangemeld voor he…

Brief Marjan 1-6

Lieve Jacquelien, Wat een mooie mijmering over twijfel schreef je mij. Ik heb hem echt nog een keertje herlezen. Vooral de spreuk deed me wat. Twijfel lijkt een zwakte soms, maar heerlijk om het als e…

Brief Jacquelien 29-5

Lieve Marjan. Ik wil het met jou even hebben over twijfel. Dat is wat al een paar dagen om mij heen hangt. Ken je dat? Het ene moment kun je de hele wereld aan en het volgende moment vraag je je wat j…

Brief Marjan 25-5

Lieve Jacquelien, Ik schrijf deze week een dag later dan normaal. We hebben een routine ontwikkeld, ik schrijf op maandag en jij op donderdag. Gister was ik zo aan het bruisen van de energie dat de wo…

Brief Jacquelien 22-5

Lieve Marjan. Bedankt voor je mooie liefdevolle brief. Wat geweldig om te lezen dat we andere met het schrijven naar elkaar kunnen inspireren, een heel klein vonkje hebben laten overslaan bij die ande…

Brief Marjan 18-05

Lieve Jacquelien, We zijn een virus aan het verspreiden.  Jazeker, schrik niet, niet het Corona hoor. Maar weet je dat we al best wat mensen geïnspireerd hebben om te gaan corresponderen? Daar w…

Brief Jacquelien 14/05

Lieve Marjan, Moederdag is voor mij een dag met twee gezichten. Aan de ene kant dankbaar voor dat ik zelf moeder ben (schoonmoeder, bonusmoeder, tante/moeder) en aan de andere kant weemoedig omdat dez…

Brief Marjan 11-05

Lieve Jacquelien, Waar staan we nu? Waar gaan we nu heen? Wanneer is het over? Vragen die ik in mij voel, vragen die ongemakkelijk voelen en die ik ook om me heen hoor in de ruimte die we langzaam kri…

Brief Jacquelien 7-5

7 mei 2020 Lieve Marjan. Vanmorgen vroeg zat ik te werken in mijn tuin, een plek die ik de laatste periode steeds meer ben gaan waarderen. De vogels op de achtergrond, geluid van een vliegtuig in de l…

Brief Marjan 5-5

Lieve Jacquelien, Wat een verstild beeld, dat jochie met zijn hengel aan de waterkant. De verwondering en de overgave. Ik zit hier en dat is goed. Het is mediteren op een dobbertje aan de waterkant……

Brief Jacquelien 30-4

Lieve Marjan. Bedankt voor je brief, steeds weer fijn om te lezen hoe het met je gaat. Dit brengt mij weer even terug in het moment. Ik merk dat soms de dagen kwijt ben, omdat het ook niet zo belangri…

Brief Marjan 27-04

Lieve Jacquelien, Ik heb genoten van je brief. Vooral van je liefdevolle enthousiasme over het weerzien van je dochter. Je foto liet het ook zo mooi zien. Het is koningsdag. Ja hoor wij hebben ook ora…

Brief Jacquelien 24-4

Lieve Marjan. Gisteren had ik een wandel afspraak met mijn dochter, normaal niet echt bijzonder. We hadden afgesproken in het bos, waar zij haar jeugd heeft doorgebracht. We hadden de hoop dat de maat…

Brief Marjan 19-04

Lieve Jacquelien, Het is zondagmiddag nu. De hond ligt uitgebreid te zonnebaden op het terras. Mijn mannen zijn in de tuin bezig. Kopje thee staat naast me en ik heb rustige muziek aan. Het zijn de kl…

Brief Jacquelien 15-04

Lieve Marjan. Wonderlijk toch, als er een aantal zekerheden weg vallen, we reageren en handelen op ieder zijn eigen manier. Het bijna schuldig voelen van het feit dat er momenten zijn van het ff niet …

Brief Marjan 13/04

Lieve Jacquelien, Nu aan het eind van de paasdagen neem ik de tijd om je te schrijven. In dit weekend heb ik veel gemijmerd over hoe een ieder verschillend met de crisis omgaat. Dit zie ik binnen mijn…

Brief Jacquelien 8/4

Lieve Marjan. Het is alweer zo’n 4 weken geleden dat we elkaar live hebben gezien. Gelukkig kunnen we elkaar online ontmoeten en zijn we gezond. Op het moment dat het toch beter was om sociale conta…

Brief Marjan 6/4

Lieve Jacquelien, Wat gebeurt er veel terwijl er zoveel ook stilstaat. Wat een wondere wereld en wat is er veel onzeker nu.  Het gevoel van de laatste dagen is een groot gevoel van gemis, en tege…