Als je elkaar even niet kunt zien

Wij gaan als overbrugging van de afstand die er nu noodgedwongen is met elkaar corresponderen.
Lees je mee?

Verbinding in verstilling

Brief Jacquelien 17/10
Brief Jacquelien 17/10

Lieve vriendin,Weer een week voorbij, een week van omgaan met veranderingen, aanpassen en verbazing. Maar ook frustratie en ongemak. Verschillende gevoelens die naar boven kwamen na de persconferentie…

Brief Marjan 15-10
Brief Marjan 15-10

Lieve Jacquelien, Fijn dat we gister weer lekker gewerkt hebben aan de spreekwoordelijke keukentafel, we zijn toch best lekker bezig. Ons Verstillingsweekend zit vol, en niet onbelangrijk, deze mag o…

Brief Jacquelien 09-10
Brief Jacquelien 09-10

Lieve vriendin.  Op 6 oktober schreef je mij dat we inmiddels 6 maanden, 52 brieven naar elkaar hebben geschreven. We 52 foto´s zorgvuldig uitkozen om een beeld te geven aan de woorde…

Brief Marjan 06-10
Brief Marjan 06-10

Lieve lieve Jacquelien,Van harte gefeliciteerd, met ons.Vandaag op de kop af is het 6 maanden geleden dat we begonnen aan onze correspondentie online, of zoals we het zo mooi hebben genoemd: ‘Verbindi…

Brief Jacquelien 02-10
Brief Jacquelien 02-10

Lieve Marjan.Ik zit op mijn bank naar jou deze brief te schrijven, het schrijven naar jou helpt mij meestal mijn gedachten te ordenen, mijn gevoelens zonder commentaar te uiten. Letterlijk van mij af …

Brief Marjan 29-09
Brief Marjan 29-09

Lieve Jacquelien, Op mijn bedje hier in het kuuroord schrijf ik je toch nog even een brief. Ik heb erover nagedacht om je te schrijven voordat ik weg zou gaan, gisterochtend, maar dat was niet gelukt…

Brief Jacquelien 26-09
Brief Jacquelien 26-09

Lieve Marjan.Een mooi begin van de dag, zonnetje scheen beneden uitnodigend naar binnen. Ik ben de hele week druk geweest, vroeg de deur uit, soms zelfs toen het nog donker was. En terwijl ik zo op mi…

Brief Marjan 23-09
Brief Marjan 23-09

Lieve Jacquelien, Ik zag net op je website de nieuwe foto’s die je hebt laten maken. Wat sta je er mooi op. Dit is de sfeer die je wilde. Wat heerlijk dat je idee goed op beeld is gekomen. Over ho…

Brief Jacquelien 19-09
Brief Jacquelien 19-09

Lieve Marjan. Toen ik vanmorgen de nieuwsoverzichten doorliep zag ik dat het vandaag World Cleanup Day is. De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Elk jaar coördineert de Plastic Soup Foun…

Brief Marjan 16-09
Brief Marjan 16-09

Lieve Jacquelien, Je bent weer terug van vakantie en nog even een weekje thuis offline. We hebben elkaar even aan de telefoon gehad en zo te horen geniet je nog volop. Fijn Wij beginnen weer een beetj…

Brief Jacquelien 11-09
Brief Jacquelien 11-09

Hank 11 september ’20. Lieve Marjan.Even een berichtje van mij van ons vakantieadresje. Vandaag hebben we de laatste dag afgesloten met een boottochtje door de Biesbosch. Het was prachtig weer vand…

Brief Marjan 09-09
Brief Marjan 09-09

Lieve vakantievierder,Hebben jullie het fijn meis? Lekker van het samenzijn aan het genieten?Ik was ontroerd door je brief. De Kanjerketting, wat een prachtige manier om te eren wat er is, om erkennin…

Brief Jacquelien 05-09
Brief Jacquelien 05-09

Lieve vriendin.Vanmorgen werd ik best vroeg wakker en terwijl ik nog even in bed lag, realiseerde ik mij hoe bevoorrecht ik ben. Een dak boven mijn hoofd, gezond, een liefdevol gezin, voldoende financ…

Brief Marjan 02-09
Brief Marjan 02-09

Hey Meissie,Grappig hè, die aanhef gebruik je in een telefoongesprek eerder dan als je elkaar schrijft. Als ik deze woorden zo lees moet ik denken aan een boek van Marion Bloem: Meisje van 100. Mooi …

Brief Jacquelien 29-08
Brief Jacquelien 29-08

Lieve Marjan Ondernemen in deze onzekere tijd is zeker een echte uitdaging. Ik zie van dichtbij hoe de horeca worstelt met het naleven van de maatregelen en hoe de kleine ondernemers zich langzaam kop…

Brief Marjan 27-08
Brief Marjan 27-08

Lieve Jacquelien, Het is een beetje raar zo. Ik heb je gister nog uitgebreid gesproken, we zijn weer lekker aan de slag geweest. Gezellig rond de keukentafel zoals we dat graag doen. En toch, het is …

Brief Jacquelien 21-08
Brief Jacquelien 21-08

Lieve Marjan.Wat fijn dat je het zo goed hebt gehad in Drente. Mooie foto had je bij je brief gevoegd en voel mij zeker ook met jou verbonden.Gisteren heb ik zo’n speciale dag gehad, samen met mijn …

Brief Marjan 19-08
Brief Marjan 19-08

Lieve vriendin, Weer thuis. Na 3,5 week in Drenthe in ons kleine huisje op ons mooie stukje Nederland zijn we weer in Leusden. We hebben het goed gehad daar en het is goed om weer hier te zijn. Ik mi…

Brief Jacquelien 15-08
Brief Jacquelien 15-08

Lieve vriendin. Jullie vakantie zit er bijna weer op, zie er al naar uit je weer te zien.  De afgelopen week hebben we onze activiteiten op een laag pitje gezet en kan niet wachten om weer samen…

Brief Marjan 12-08
Brief Marjan 12-08

Lieve Jacquelien,Laatste week van onze vakantie. De tijd gaat snel en ook weer niet, ik raak het besef van de weken en de dagen een beetje kwijt.  Een goed teken, ik merk dat ik echt even afstand he…

Brief Jacquelien 08-08
Brief Jacquelien 08-08

Lieve Marjan.Ik heb je al even niet gesproken, jij bent met je gezin op vakantie en zo te lezen geniet jullie volop. Wat wil je ook nog meer met dit tropische weer.Toen ik vanmorgen wakker werd en de …

Brief Marjan 4-08
Brief Marjan 4-08

Lieve Jacquelien,Dank je wel voor je heerlijke brief vorige week. Je openheid is mooi en ontroerend, je raakte me. Tsja want ook ik heb een hekel aan het kopen van spijkerbroeken, de felle spiegels en…

Brief Jacquelien 1-8
Brief Jacquelien 1-8

Lieve vriendin. Zo te lezen geniet je van de tijd in Oeroeboeroe, wat fijn. Toen ik je woorden las, leek het net of ik even heel dicht bij jou was. Wij samen op dat bankje genieten van het uitzicht, …

Brief Marjan 28-07
Brief Marjan 28-07

Lieve Jacquelien, Ik zit op de bank in ons huisje hier in Drenthe, het zonnetje schijnt voorzichtig in mijn nek terwijl de wind een continue achtergrond geluid is. Het is vandaag wat matig weer, maar…

Brief Jacquelien 24-07
Brief Jacquelien 24-07

Lieve Marjan.Alweer een week voorbij. Wat gaat de tijd toch snel, het is merkbaar drukker op straat en in de winkels dan een aantal weken geleden. Ik moet er nog erg aan wennen, in de winkels kun je n…

Brief Marjan 21-07
Brief Marjan 21-07

Lieve Jacquelien,Ik kwam vandaag bij het opruimen van mijn boekenkast een stapel dichtbundels tegen die een oude vriend van me heeft geschreven.  [Sjaak schreef heel veel en publiceerde zijn gedichte…

Brief Jacquelien 16-7
Brief Jacquelien 16-7

Lieve Marjan. Online lees ik een gedeeld bericht van een iemand in mijn vriendenkring. Het gaat om een opiniestuk in het NRC.   …..Asielzoekers zo lang mogelijk laten wachten is al jaren…

Brief Marjan 13-07
Brief Marjan 13-07

Lieve Jacquelien,Wat deel je wel en wat deel je niet? Ik merk dat het me nu toch even in de weg zit om je een brief te schrijven die we ook publiceren. Veel ben ik bereid om te delen,knooppunten, uitd…

Brief Jacquelien 9-7
Brief Jacquelien 9-7

Lieve Marjan. Afgelopen week ben ik 61 geworden. Ik kan het zelf bijna niet geloven. Toen ik jonger was en iemand werd 61 jaar dacht ik, jeetje wat oud! Zij waren in mijn ogen op hun retour, op weg n…

Brief Marjan 7-7
Brief Marjan 7-7

Lieve Jacquelien, Jij vertelde in jouw brief al over jouw zomerreces en de ruimte die je voelt om al die plannen in je hoofd concreet te maken.  Ik voel juist zo vlak voor de zomer ook de inspi…

Brief Jacquelien 2-7
Brief Jacquelien 2-7

Lieve vriendin. Vandaag heb ik de laatste 8-weekse training afgesloten, wat is dat toch elke keer weer een feestje. De meditatiemomenten liggen sinds deze week ook stil, kortom Aandacht-voor heeft zo…

Brief Marjan 30-6
Brief Marjan 30-6

Lieve Jacquelien,Vandaag stuurde ‘onze fotograaf’ ons een voorproefje van de foto’s die ze afgelopen donderdag van ons heeft gemaakt. Je hebt ze vast ook al bekeken. Wat is dit leuk!! Het zijn b…

Brief Jacquelien 27-6
Brief Jacquelien 27-6

Lieve Marjan. Ik was je niet vergeten hoor, maar gisteren was zo’n onwerkelijke dag dat ik niet aan schrijven ben toegekomen. Zoals je weet werk in een ziekenhuis als ‘gastvrouw eten en drinken’ v…

Brief Marjan 23-6
Brief Marjan 23-6

Jacquelien,Wat was het heerlijk afgelopen vrijdag, zo in de ochtend samen in het bos verstillen. Ik zou dit elke ochtend kunnen doen. Ik ben dan ook echt een ochtendmens. Zeker in de zomer.  Hoewel i…

Brief Jacquelien 19-6
Brief Jacquelien 19-6

Lieve Marjan.Nog steeds vol van onze Verstillingsochtend in de natuur, rij ik terug naar huis. Onze eerste verstillingsactiviteit is achter de rug en oh wat heb ik hiervan genoten. Dit samen met jou t…

Brief Marjan 17-6
Brief Marjan 17-6

Lieve vriendin,Ik vond het echt fijn om te lezen dat je heerlijk bewust aan het genieten was van je vrije dagen. In gedachten zag ik je zitten, zo lekker in de tuin aan de waterkant, op jullie hemelse…

Brief Jacquelien 12-6
Brief Jacquelien 12-6

Lieve vriendin.Deze week ben ik bewust trager dan anders. Ik heb vakantie, dus het mag! En het heerlijke is, waar de mensen om mij heen weer naar het werk gaan, kan ik blijven liggen. Dat kan natuurl…

Brief Marjan 09-06
Brief Marjan 09-06

Lieve Jacquelien,Ken je dat dat woorden al aanwezig zijn in je maar dat ze nog niet rijp zijn om geschreven te worden? Zo was ik dit weekend aan het mijmeren en toen ik gister ging zitten om je te sch…

Brief Jacquelien 4-6
Brief Jacquelien 4-6

Lieve Marjan.Black Lives Matters. Na Amsterdam en Den Haag staat er voor morgen een Black Lives Matter-demonstratie gepland in Utrecht. Op sociale media hebben honderden mensen zich aangemeld voor het…

Brief Marjan 1-6
Brief Marjan 1-6

Lieve Jacquelien,Wat een mooie mijmering over twijfel schreef je mij. Ik heb hem echt nog een keertje herlezen. Vooral de spreuk deed me wat. Twijfel lijkt een zwakte soms, maar heerlijk om het als ee…

Brief Jacquelien 29-5
Brief Jacquelien 29-5

Lieve Marjan.Ik wil het met jou even hebben over twijfel. Dat is wat al een paar dagen om mij heen hangt. Ken je dat? Het ene moment kun je de hele wereld aan en het volgende moment vraag je je wat je…

Brief Marjan 25-5
Brief Marjan 25-5

Lieve Jacquelien,Ik schrijf deze week een dag later dan normaal. We hebben een routine ontwikkeld, ik schrijf op maandag en jij op donderdag. Gister was ik zo aan het bruisen van de energie dat de woo…

Brief Jacquelien 22-5
Brief Jacquelien 22-5

Lieve Marjan.Bedankt voor je mooie liefdevolle brief. Wat geweldig om te lezen dat we andere met het schrijven naar elkaar kunnen inspireren, een heel klein vonkje hebben laten overslaan bij die ander…

Brief Marjan 18-05
Brief Marjan 18-05

Lieve Jacquelien, We zijn een virus aan het verspreiden.  Jazeker, schrik niet, niet het Corona hoor. Maar weet je dat we al best wat mensen geïnspireerd hebben om te gaan corresponderen? Daar…

Brief Jacquelien 14/05
Brief Jacquelien 14/05

Lieve Marjan,Moederdag is voor mij een dag met twee gezichten. Aan de ene kant dankbaar voor dat ik zelf moeder ben (schoonmoeder, bonusmoeder, tante/moeder) en aan de andere kant weemoedig omdat deze…

Brief Marjan 11-05
Brief Marjan 11-05

Lieve Jacquelien,Waar staan we nu? Waar gaan we nu heen? Wanneer is het over?Vragen die ik in mij voel, vragen die ongemakkelijk voelen en die ik ook om me heen hoor in de ruimte die we langzaam krijg…

Brief Jacquelien 7-5
Brief Jacquelien 7-5

7 mei 2020Lieve Marjan.Vanmorgen vroeg zat ik te werken in mijn tuin, een plek die ik de laatste periode steeds meer ben gaan waarderen. De vogels op de achtergrond, geluid van een vliegtuig in de luc…

Brief Marjan 5-5
Brief Marjan 5-5

Lieve Jacquelien,Wat een verstild beeld, dat jochie met zijn hengel aan de waterkant. De verwondering en de overgave. Ik zit hier en dat is goed. Het is mediteren op een dobbertje aan de waterkant……

Brief Jacquelien 30-4
Brief Jacquelien 30-4

Lieve Marjan.Bedankt voor je brief, steeds weer fijn om te lezen hoe het met je gaat. Dit brengt mij weer even terug in het moment. Ik merk dat soms de dagen kwijt ben, omdat het ook niet zo belangrij…

Brief Marjan 27-04
Brief Marjan 27-04

Lieve Jacquelien,Ik heb genoten van je brief. Vooral van je liefdevolle enthousiasme over het weerzien van je dochter. Je foto liet het ook zo mooi zien.Het is koningsdag. Ja hoor wij hebben ook oranj…

Brief Jacquelien 24-4
Brief Jacquelien 24-4

Lieve Marjan.Gisteren had ik een wandel afspraak met mijn dochter, normaal niet echt bijzonder.We hadden afgesproken in het bos, waar zij haar jeugd heeft doorgebracht. We hadden de hoop dat de maatre…

Brief Marjan 19-04
Brief Marjan 19-04

Lieve Jacquelien,Het is zondagmiddag nu. De hond ligt uitgebreid te zonnebaden op het terras. Mijn mannen zijn in de tuin bezig. Kopje thee staat naast me en ik heb rustige muziek aan. Het zijn de kle…

Brief Jacquelien 15-04
Brief Jacquelien 15-04

Lieve Marjan.Wonderlijk toch, als er een aantal zekerheden weg vallen, we reageren en handelen op ieder zijn eigen manier. Het bijna schuldig voelen van het feit dat er momenten zijn van het ff niet w…

Brief Marjan 13/04
Brief Marjan 13/04

Lieve Jacquelien,Nu aan het eind van de paasdagen neem ik de tijd om je te schrijven.In dit weekend heb ik veel gemijmerd over hoe een ieder verschillend met de crisis omgaat. Dit zie ik binnen mijn g…

Brief Jacquelien 8/4
Brief Jacquelien 8/4

Lieve Marjan. Het is alweer zo’n 4 weken geleden dat we elkaar live hebben gezien. Gelukkig kunnen we elkaar online ontmoeten en zijn we gezond. Op het moment dat het toch beter was om sociale cont…

Brief Marjan 6/4
Brief Marjan 6/4

Lieve Jacquelien, Wat gebeurt er veel terwijl er zoveel ook stilstaat. Wat een wondere wereld en wat is er veel onzeker nu.  Het gevoel van de laatste dagen is een groot gevoel van gemis, en te…